Terugblik;

DAN examen TOtaal Karate te Harderwijk succesvol

 

Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) heeft afgelopen zondag in Harderwijk bij de Nationale examen van de Karate Bond Nederland (KBN) zijn DAN graad examen van het TOtaal Karate gehouden. TOtaal Karate is op verzoek van oud Karate Bond Nederland Voorzitter Herman van der Meulen door Con ontwikkeld. Zowel zijn wedstrijdvorm als het DAN examen programma zorgt ervoor dat deelnemers uit hun comfortzone moeten komen, hierdoor ontwikkelen ze, maar ook borgen ze, technieken. In de wedstrijdvorm moeten ze tot de laatste seconden scherp blijven. Bij het DAN programma krijgen de deelnemers meer “vrijheid” tot invulling, het is hun examen, dat laten ze dan ook zien in alle creatieve vormen die ze maar zelf kunnen bedenken.

 

Het 1e DAN examen staat in het teken van de juiste “ondersteunende” basis en reageren van grote afstand, het zogenaamde O- Waza in het Japans. Tijdens het examen moet elk onderdeel afgesloten worden met een reeks technieken op het stoot/trap kussen, ze moeten reageren, en met juiste timing en impact hun technieken laten zien. Reactie afstand is voor iedereen verschillend, vanuit het COPING principe, Fight, Flight en Freeze. Ook al ga je van de schrik even achteruit, je moet je kunnen herpakken.

 

12 deelnemers volgde de fysiek en mentale zware, DAN examen van het TOtaal Karate. De geslaagde waren:  Freddy Shams, Irfan Dzemidzic, Zohra Rahini, Sandro Landveld, Jair Klaverweide, Berfin Goktekin, Zephaniah Landveld, Sammy Shams, Edgar Caufijn, Arnel Dzemidzic, Joshua Klaverweide, Simla Goktekin.

 

 

Met dank aan alle examinatoren: Rob Zwartjes, Farly Muller, Martijn Fikkert, Ronald Willems, Remon Hartkamp en Dave Pieplebosch22 november Stage te Terheijden. O.l.v. Con Voermans wordt het 1e tm 3e Dan programma creatief en open voor alle graden doorgenomen. 

Succesvolle TOtaal Karate stage te Terheijden

 

Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) was afgelopen woensdag in Terheijden om daar een stage te geven m.b.t. het DAN graad examen van het TOtaal Karate. TOtaal Karate is op verzoek van oud Karate Bond Nederland Voorzitter Herman van der Meulen door Con ontwikkeld.

 

Zowel zijn wedstrijdvorm als het DAN examen programma zorgt ervoor dat deelnemers uit hun comfortzone moeten komen, hierdoor ontwikkelen ze, maar ook borgen ze, technieken. In de wedstrijdvorm moeten ze tot de laatste seconden scherp blijven. Bij het DAN programma krijgen de deelnemers meer “vrijheid” tot invulling, het is hun examen, dat laten ze dan ook zien in alle creatieve vormen die ze maar zelf kunnen bedenken.

 

Op het stage programma stonden enkele onderwerpen van het 1e, 2e en 3e DAN TOtaal Karate examen. Deze verdiepingsstage was op verzoek van Jan en Kevin Vervoort (Terheijden). Het 1e DAN examen staat in het teken van de juiste basis en reageren van grote afstand, het zogenaamde O- Waza in het Japans. Het 2e DAN examen de zichtbare verdieping van de basis, gebruik van technieken met de ondersteuning vanuit eigen behoefte en fysiek kunde. Verder ook het toepassen van tegenaanvallen vanaf korte afstand, het zogenaamde KO-Waza in het Japans. Het 3e DAN examen, natuurlijk bewegen en technieken effectief en efficiënt kunnen gebruiken vanuit reactie afstand. Reactie afstand is voor iedereen verschillend, vanuit het COPING principe, Fight, Flight en Freeze.

 

 

Meer dan 20 deelnemers van diverse graduaties volgde de fysiek en mentale zware, doch humoristische training. Con werd daarom direct weer uitgenodigd door Jan en Kevin, dan zal het Kata en Bunkai op het programma staan.

 

TOtaal karate heeft zijn basis in het gevecht, ofwel kumite en daar hoort een sterke basis bij, Kata en Bunkai zorgen daarvoor.

23 oktober proef examens en 6 november DAN examens o.a.v. TOtaal Karate Nederland

Sporthal Sportiom Victorialaan 10 den Bosch. aanwezig 18.45, aanvang 19.00 tot 20.30

 

DATUM IS VERZET NAAR: 6 november 18.30 tm 20.30 de officiële TOtaal Karate Nederland examens

 

1e DAN geslaagde kunnen hun 1e DAN KBN examen aanvragen. 2e DAN en hoger moeten helaas nog wachten op het besluit van erkenning voor de hogere TOtaal DAN graden door het KBN bestuur / KBN DAN graad college.TOtaal Karate houd haar eerste hogere DAN examens in den Bosch

 

 

Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) was afgelopen woensdag in den Bosch om voor het eerst hogere DAN examens af te nemen. 3 personen gin gen op voor hun 2e DAN TOtaal Karate en 2 personen voor hun 3e DAN TOtaal Karate. Roeland de Rijk (Roosendaal), Manar Alyouncha (den Bosch) en Rob Hulsen (Rosmalen) slaagde voor hun 2e DAN TOtaal Karate. Marc Declercq uit België (Gent) slaagde als eerste Belg voor een TOtaal DAN examen en Peter Vergunst (Amsterdam) slaagde voor hun 3e DAN TOtaal Karate. Peter is de zoon van wijlen Piet Vergunst, deze man heeft Con Voermans in de begin jaren 90 Con het scheidsrechteren bij gebracht, het was dan voor Con een hele eer om de 3e DAN aan Peter uit te reiken.


Stage te GENT België september 2019

TOtaal Karate Stage in Gent België

 

Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) heeft in België een zeer succesvolle en drukbezette karate stage gegeven in het door hem zelf ontwikkelde TOtaal karate. Hij was uitgenodigd door een van zijn Belgische karate / scheidsrechter vriend Marc De Clerck. Centraal stond de rode draad van het TOtaal karate, technieken moeten effectief, efficiënt en creatief zijn. De basis is voor iedereen gelijk, echter wanneer men de technieken moet toepassen, bestaat er geen generale basis, want ieder persoon is anders gebouwd, reageert anders.

 

Voor Marc was het tevens zijn proefexamen 3e Dan TOtaal Karate, hij zal 6 november in den Bosch zijn 3e Dan examen gaan afnemen.

 

TOtaal  Karate (Sö gö Ryu in het Japans) is door Con mede ontwikkeld op verzoek van oud Vrz van de KBN (Karate Bond Nederland) Herman van der Meulen.

 

Het is fysiek en mentaal uitdagend, de deelnemers moeten zowel op Dan examens als op het wedstrijdsysteem, Sö gö ichi Shobu een variant op het WKF systeem, meer technieken laten zien, tevens is het conditioneel zwaarder. Door zo te trainen wordt men beter in het normale WKF systeem. Tevens voor Full Contact karateka’s is dit een mooie aanvulling, gezien ze nu meer technieken moeten laten zien, hierdoor worden ze in hun eigen systeem ook completer.

 

De ontwikkelingen binnen karate land zijn talrijk, in Frankrijk de FFKDA hebben ze 7 verschillende karate vormen in hun federatie. In Italië experimenteren ze al met free style en muziek Kata binnen hun bond. Karate Combat (KC) timmert flink aan de weg, het is dan ook goed om  te zien dat de WKF en KC elkaar respecteren.

 

 

TOtaal Karate de grote smaakmaker tijdens de Open Zeeuwse Karate Kampioenschappen.

Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) heeft afgelopen zaterdag in Zeeland het 12e open Zeeuwse karate kampioenschap als Hoofdscheidsrechter geleid.

 

Tijdens de open Zeeuwse kampioenschappen van sportschool Zanshin o.l.v. Ronald Willems (Vlissingen) stond weer TOtaal karate op de (KBN) Matten...

 

Kata TOtaal dames werd gewonnen door Danique van Limbeek, van Budo Life Style uit Amsterdam. 2e werd May van Dorst van Karate-do SAN, uit Roosendaal en 3e werd Britt van der Bosse van Malawauw uit Middelburg.

Heren TOtaal Kumite werd gewonnen door Antonio Guequirre van Zanshin uit Vlissingen. 2e werd Jaïro Restrepo van Budosport Heerle uit Heerle, zijn leraar Roger Meertens kan met recht trots zijn op zijn leerling!

 

In 2016 kreeg Con het verzoek van o.a. Oud Vrz vd KBN Herman van der Meulen, Carmalita Reeberg, François van Langevelde en Jan Scholten Albers, om mee te denken hoe het Nederlands karate weer wat mentaal, tactisch beter te maken, hier heeft hij het TOtaal wedstrijdsysteem voor ontworpen.

 

TOtaal Karate is een wedstrijdsysteem wat in de richtlijn vd WKF geschreven is. maar dan met enkele aanpassingen. zodat de deelnemers tactisch en mentaal beter getraind is

 

De Franse WKF organisatie de FFKDA, was voor Con, de inspiratie. Hoe kom t het dat de Franse al meer dan 25 jaar de boventoon voeren? Bij hun worden alle wedstrijdsysteem onder de vlag vd FFKDA gedraaid. WKF, Ippon Shobu, Karate Jitsu, Karate mix, Karate Contact, Kyokushin en zelfs Pro Fight. En dat allemaal gestuurd door een bestuur! De Franse WKF vechters behoren niet voor niets tot de beste vd wereld.

 

Vanaf juni 2016 draait het TOtaal met toestemming van het KBN bestuur op diverse OAV van de KBN.

 

Zie voor meer informatie: www.TOtaalkarate.nl

 

Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 15 scholen doen al mee, waarvan 1 uit België en 1 uit Duitsland.

 

Agenda tip:

 

 

7 september  OAV 17e open West Brabantse te Roosendaal, met WKF en TOtaal wedstrijden (TOtaal niet OAV)

18 september te den Bosch proef examen hogere Dan graden TOtaal Karate

22 september de 1e internationale stage van het TOtaal Karate te Gent België

2 oktober Hogere DAN examens TOtaal Karate Nederland te den Bosch

7 december OAV Battle of the Team te Rotterdam

21 december OAV Sittard Cup

 

 

 

 26 mei 2019, 1e DAN TOtaal Karate examen KBN te Harderwijk zeer succesvol

 

Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) heeft afgelopen zondag in Harderwijk zijn eerste officiële DAN examen bij de Karate Bond Nederland (KBN) afgenomen.

 

Het hele jaar zijn er overal TOtaal Karate stages in Rayon Zuid gehouden van de Karate Bond Nederland (KBN). Vlissingen bij Zanshin, Roosendaal bij Karate-do SAN, Oss bij Karate vereniging Oss en den Bosch bij Strive en Struggle. Daarna in  Rayon Midden van de KBN, Zaandam bij Choku en afsluitend in Rayon Noord van de KBN, Leeuwarden bij Tensho.

 

Nu was het voor sommige de kers op de taart. In een zeer warme sporthal werd het eerste KBN TOtaal Karate examen afgenomen! Con kreeg daarbij hulp van diverse examinatoren.

 

Hij had zelf een luxe probleem, hij moest diverse andere examinatoren teleurstellen, die moeten wachten op een volgende keer.

 

Sjoerd de Haan uit Drachten, Erik Stok en Remon Hartkamp uit Leeuwarden en Roeland de Rijk uit Roosendaal hielpen Con met het fysiek en mentale zware examen.

 

Afgepeigerd, moe en voldaan slaagde alle 8 kandidaten. T. de Vries en A. Bruinsma uit Leeuwarden beide van Tensho, A. van Suffelen, E. Ceylan, L Carfora en H. Ergun uit Zaandam, R. Kölker uit Rotterdam alle van Choku en F. de Rijk uit Roosendaal van Karate-do SAN.

 

Con heeft vanuit Shotokan (semi) en Kyokushin (full) het TOtaal karate ontwikkeld een hybride vorm tussen sport en traditie, semi en full contact. Vanuit zijn visie als karate leraar, Wereldscheidsrechter maar ook als militaire vond hij het huidig karate teveel vast zitten in vaste patronen, die niet effectief meer zijn, zowel op de mat als voor zelfverdediging. Terug naar de roots, terug naar het BUDO! Terug naar het gevecht, vanuit daar werken aan omgaan met weerstand, doorzetten en incasseren, grenzen speels verleggen. Dit alles op veilige en verantwoordelijke wijze, want goed vormen heeft niets met lijden te maken, maar met bewust leren!

 

Voor nu staan hogere DAN examens voor TOtaal Karate Nederland op het programma, deze zullen gehouden worden op 2 oktober te den Bosch.

 

Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 15 scholen doen al mee, waarvan 1 uit België en 1 uit Duitsland.

 

 

Bijzondere vermelding, oud voorzitter KBN David Roovers, die al jaren 6e DAN Gensai Ryu had, kreeg van de KBN nu zijn 6e DAN van de KBN, gefeliciteerd David

 Dinsdagavond 21 mei, werd er bij karate do Satsumadori te Drachten het 1e dan programma 1e dan TOtaal karate getraind.

 

Iedereen heeft goed gewerkt, de toewijding, inzet, plezier en samenwerking was groot aanwezig👌osu
Met vriendelijke groet,
Karate-do-Satsumadori
Sjoerd de Haan


8 en 9 mei stages TOtaal Karate Nederland t.b.v. voorbereiding op het KBN 1e DAN examen te 26 mei te Harderwijk.

8 mei Rayon Midden te Zaandam Dojo Choku en 9 mei Rayon Noord te Leewwarden Dojo Tensho


8 mei Choku9 mei Tensho
TOtaal karate stages rond(je) Nederland afgerond

 

Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) heeft afgelopen week zijn laatste stages gegeven ter voor bereiding op het Nationale 1e DAN examen TOtaal Karate voor de KBN gehouden op 26 mei te Harderwijk. Tevens ook voor hogere DAN examens voor TOtaal Karate Nederland gehouden op 2 oktober te den Bosch.

 

Con heeft vanuit Shotokan (semi) en Kyokushin (full) het TOtaal karate ontwikkeld een hybride vorm tussen sport en traditie, semi en full contact. Vanuit zijn visie als karate leraar, Wereldscheidsrechter maar ook als militaire vond hij het huidig karate teveel vast zitten in vaste patronen, die niet effectief meer zijn, zowel op de mat als voor zelfverdediging.

 

Terug naar de roots, terug naar het gevecht, vanuit daar werken aan omgaan met weerstand, doorzetten en incasseren, grenzen speels verleggen. Dit alles op veilige en verantwoordelijke wijze, want goed vormen heeft niets met lijden te maken, maar met bewust leren!

 

Begin van het jaar zijn er TOtaal Karate stages in Rayon Zuid gehouden van de Karate Bond Nederland (KBN). Vlissingen bij Zanshin, Roosendaal bij Karate-do SAN, Oss bij Karate vereniging Oss en den Bosch bij Strive en Struggle. Daarna in  Rayon Midden van de KBN, Zaandam bij Choku en afsluitend in Rayon Noord van de KBN, Leeuwarden bij Tensho.

 

Bij de laatst genoemde was de opkomst zeer druk, wat het bijzonder leuk en interessant maakte was dat er meerdere leraren bij aanwezig waren van buiten de KBN, met zijn alle samenwerken op de mat! Zo hoort het ook! Con spreekt dan ook na de training zijn hoop uit dat er ooit een bond komt waar al het karate van Nederland hun plekje kan vinden.

 

 

Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 14 scholen doen al mee, waarvan 1 uit België en 1 uit Duitsland. 


TOtaal karate stage te Nyenrode, tevens begin van Open Stijl PlatformKarate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) was afgelopen week uitgenodigd door Herman van der Meulen oud voorzitter Karate Bond Nederland (KBN) om samen met René Oerlemans (Haarlem) een karate stage te verzorgen op Nyenrode. Centraal moest staan in deze stage, kennismaking met een “nieuwe” vorm van karate, durf, samenwerking en doorzettingsvermogen. Con heeft vanuit Shotokan (semi) en Kyokushin (full) het TOtaal karate ontwikkeld een hybride vorm tussen sport en traditie, semi en full contact. René heeft vanuit Wado het Sport karate ontwikkeld.

 

De internationale studenten konden hun mouwen opstropen want beide heren hadden een afgestemde training op het programma staan, waar alle elementen van zowel TOtaal- als Sport karate in waren verwerkt. Diverse reactie-, snelheids-, incasseringsoefeningen in combinatie met stoot, trap en wering- en ontwijkingsoefeningen stonden centraal in dat programma.

Na afloop hebben René en Con de handen letterlijk in heen gesloten, door vanaf nu, met behoud van eigen identiteit, actief te gaan samenwerken. Onder de vlag genaamd, Open Stijl Platform. Waarom deze stap, beide heren konden het niet vinden dat er binnen de KBN slechts gesproken wordt over Budo en Sport platformen. Want zowel Sport- als TOtaal Karate hebben heel veel Budo in zich, ze gaan echter beide een “nieuwe” richting in, de richting van vernieuwing. Echter gooien beide niet hun roots weg. Want zoals men wel eens hoort, OUD is niet FOUT. Echter te lang stil staan kan, niveau verlies en zelfs leden verlies veroorzaken.

 

Beide heren werden na afloop van de training direct gepolst voor een nieuwe data, die ze maar al te graag aanname! Speciale dank voor Roeland de Rijk (Roosendaal) die meegegaan was om te assisteren bij de stage.

Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 14 scholen doen al mee, waarvan 1 uit België en 1 uit Duitsland.

 

Agenda tip:

 

8 mei een TOtaal stage te Zaandam bij karateschool Choku

9 mei een TOtaal stage te Leeuwarden bij karateschool Tensho

26 mei Zwarte band / 1e DAN examens TOtaal Karate KBN te Harderwijk

7 september 17e open West Brabantse te Roosendaal

2 oktober Hogere DAN examens TOtaal Karate Nederland te den Bosch

7 december the Battle of the Team te Rotterdam

 

 

 Zaterdag 13 april 2019; 

2e Strive and Struggle Open Cup 2019

TOtaal open Kata + Kumite klasse
______________________________________________________________________________________________

1e stage in den Bosch, ondanks de vele griep afzeggingen een mooie training met enthousiaste deelnemers. Moustafa en Joey dank voor jullie vertrouwen en hulp!


Dinsdag 18 december 2019; 

Proef/dojo TOtaal DAN examens te Roosendaal

 

 

1e officiële Dojo TOtaal Karate Dan examen met bijzondere promoties.

Karate do SAN (Roosendaal) Leraar Con uit Etten Leur heeft afgelopen dinsdag zijn eerste examen afgenomen volgens het TOtaal karate principe. TOtaal slaat de brug tussen semi en full, wedstrijd en realisme. 3 collega scheidsrechters assisteerde Con met dit examen. Chris Overbeeke, Dave Piepelenbos en Marcel Both.

 

Buiten de normale kyu (kleur) graden examens waren er ook drie kandidaten voor hun proef examen 1e DAN TOtaal. Bij het positief afronden van dit proefexamen zouden ze hun Dojo Zwarte band en Dojo 1e Dan Graad diploma krijgen. Alle 3 slaagde met vlag en Wimpel. Alex van Suffelen uit Zeewolde, Leroy Velzel uit Zaandam en Fabienne de Rijk uit Roosendaal. Alle 3 kunnen zich nu gaan voorbereiden voor het officiële examen van de KBN, die hoogste waarschijnlijk op 22 mei te Harderwijk gehouden gaat worden.

 

Chris Overbeeke kreeg een Ere 2e Dan Dojo TOtaal o.a. wegens 42 jaar trouw KBN lid en meer dan 30 jaar KBN scheidsrechter! Cor de Ruijter, bijna 89 jaar kreeg zijn Ere 4e Dan Dojo TOtaal o.a. wegens 24 jaar trouw lid te zijn van Karate-do SAN. Martin Michels kreeg zijn Ere 5e Dan Dojo TOtaal o.a. wegens zijn verdienste voor de KBN (bestuurslid, scheidsrechter) en Karate-do SAN (bestuurslid en trainer).

 

De volgende SAN leden slaagde ook voor hun kyu graad: Jibbe Ittmann, May van Dorst, Timothy de Wild, Jayden van Aert, Marly Maatjes, Norayr Wanis, Kyan van Poeijer, Lars Roovers, Michon Kosten, Anneloes de Bruin, Jeroen van Happeren, Frank Hamers, Tim Reijns. Alle gefeliciteerd en tot volgend jaar, OSU

 

Con is nu druk bezig om scholen zover te krijgen dat ze mee willen doen, maar ook mee gaan denken over de vervolgstappen, o.a. 2e tm 6e  DAN  eisen, meer toernooien op So-go Shobu regels, of wel Totaal regels. Voor nu hebben er al 9 scholen mee ingestemd hem te gaan ondersteunen. Een aantal scholen van buiten de KBN hebben al hun interesse uitgesproken, er is zelfs al interesse vanuit België, spannende tijden dus.

 

gesponsord door:
Stichting TOtaal karate Nederland

KvK: 41106678 

Kantoor/postadres: Boeieraak 66, 4871 DG Etten-Leur, telefoon: 0624222772