Terugblik;


8 en 9 mei stages TOtaal Karate Nederland t.b.v. voorbereiding op het KBN 1e DAN examen te 26 mei te Harderwijk.

8 mei Rayon Midden te Zaandam Dojo Choku en 9 mei Rayon Noord te Leewwarden Dojo Tensho


8 mei Choku9 mei Tensho
TOtaal karate stages rond(je) Nederland afgerond

 

Karate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) heeft afgelopen week zijn laatste stages gegeven ter voor bereiding op het Nationale 1e DAN examen TOtaal Karate voor de KBN gehouden op 26 mei te Harderwijk. Tevens ook voor hogere DAN examens voor TOtaal Karate Nederland gehouden op 2 oktober te den Bosch.

 

Con heeft vanuit Shotokan (semi) en Kyokushin (full) het TOtaal karate ontwikkeld een hybride vorm tussen sport en traditie, semi en full contact. Vanuit zijn visie als karate leraar, Wereldscheidsrechter maar ook als militaire vond hij het huidig karate teveel vast zitten in vaste patronen, die niet effectief meer zijn, zowel op de mat als voor zelfverdediging.

 

Terug naar de roots, terug naar het gevecht, vanuit daar werken aan omgaan met weerstand, doorzetten en incasseren, grenzen speels verleggen. Dit alles op veilige en verantwoordelijke wijze, want goed vormen heeft niets met lijden te maken, maar met bewust leren!

 

Begin van het jaar zijn er TOtaal Karate stages in Rayon Zuid gehouden van de Karate Bond Nederland (KBN). Vlissingen bij Zanshin, Roosendaal bij Karate-do SAN, Oss bij Karate vereniging Oss en den Bosch bij Strive en Struggle. Daarna in  Rayon Midden van de KBN, Zaandam bij Choku en afsluitend in Rayon Noord van de KBN, Leeuwarden bij Tensho.

 

Bij de laatst genoemde was de opkomst zeer druk, wat het bijzonder leuk en interessant maakte was dat er meerdere leraren bij aanwezig waren van buiten de KBN, met zijn alle samenwerken op de mat! Zo hoort het ook! Con spreekt dan ook na de training zijn hoop uit dat er ooit een bond komt waar al het karate van Nederland hun plekje kan vinden.

 

 

Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 14 scholen doen al mee, waarvan 1 uit België en 1 uit Duitsland. 


TOtaal karate stage te Nyenrode, tevens begin van Open Stijl PlatformKarate-do SAN (Roosendaal) leraar Con Voermans (Etten-Leur) was afgelopen week uitgenodigd door Herman van der Meulen oud voorzitter Karate Bond Nederland (KBN) om samen met René Oerlemans (Haarlem) een karate stage te verzorgen op Nyenrode. Centraal moest staan in deze stage, kennismaking met een “nieuwe” vorm van karate, durf, samenwerking en doorzettingsvermogen. Con heeft vanuit Shotokan (semi) en Kyokushin (full) het TOtaal karate ontwikkeld een hybride vorm tussen sport en traditie, semi en full contact. René heeft vanuit Wado het Sport karate ontwikkeld.

 

De internationale studenten konden hun mouwen opstropen want beide heren hadden een afgestemde training op het programma staan, waar alle elementen van zowel TOtaal- als Sport karate in waren verwerkt. Diverse reactie-, snelheids-, incasseringsoefeningen in combinatie met stoot, trap en wering- en ontwijkingsoefeningen stonden centraal in dat programma.

Na afloop hebben René en Con de handen letterlijk in heen gesloten, door vanaf nu, met behoud van eigen identiteit, actief te gaan samenwerken. Onder de vlag genaamd, Open Stijl Platform. Waarom deze stap, beide heren konden het niet vinden dat er binnen de KBN slechts gesproken wordt over Budo en Sport platformen. Want zowel Sport- als TOtaal Karate hebben heel veel Budo in zich, ze gaan echter beide een “nieuwe” richting in, de richting van vernieuwing. Echter gooien beide niet hun roots weg. Want zoals men wel eens hoort, OUD is niet FOUT. Echter te lang stil staan kan, niveau verlies en zelfs leden verlies veroorzaken.

 

Beide heren werden na afloop van de training direct gepolst voor een nieuwe data, die ze maar al te graag aanname! Speciale dank voor Roeland de Rijk (Roosendaal) die meegegaan was om te assisteren bij de stage.

Het TOtaal Karate Nederland timmert goed aan de weg, en groeit gestaagd, 14 scholen doen al mee, waarvan 1 uit België en 1 uit Duitsland.

 

Agenda tip:

 

8 mei een TOtaal stage te Zaandam bij karateschool Choku

9 mei een TOtaal stage te Leeuwarden bij karateschool Tensho

26 mei Zwarte band / 1e DAN examens TOtaal Karate KBN te Harderwijk

7 september 17e open West Brabantse te Roosendaal

2 oktober Hogere DAN examens TOtaal Karate Nederland te den Bosch

7 december the Battle of the Team te Rotterdam

 

 

 Zaterdag 13 april 2019; 

2e Strive and Struggle Open Cup 2019

TOtaal open Kata + Kumite klasse
______________________________________________________________________________________________

1e stage in den Bosch, ondanks de vele griep afzeggingen een mooie training met enthousiaste deelnemers. Moustafa en Joey dank voor jullie vertrouwen en hulp!


Dinsdag 18 december 2019; 

Proef/dojo TOtaal DAN examens te Roosendaal

 

 

1e officiële Dojo TOtaal Karate Dan examen met bijzondere promoties.

Karate do SAN (Roosendaal) Leraar Con uit Etten Leur heeft afgelopen dinsdag zijn eerste examen afgenomen volgens het TOtaal karate principe. TOtaal slaat de brug tussen semi en full, wedstrijd en realisme. 3 collega scheidsrechters assisteerde Con met dit examen. Chris Overbeeke, Dave Piepelenbos en Marcel Both.

 

Buiten de normale kyu (kleur) graden examens waren er ook drie kandidaten voor hun proef examen 1e DAN TOtaal. Bij het positief afronden van dit proefexamen zouden ze hun Dojo Zwarte band en Dojo 1e Dan Graad diploma krijgen. Alle 3 slaagde met vlag en Wimpel. Alex van Suffelen uit Zeewolde, Leroy Velzel uit Zaandam en Fabienne de Rijk uit Roosendaal. Alle 3 kunnen zich nu gaan voorbereiden voor het officiële examen van de KBN, die hoogste waarschijnlijk op 22 mei te Harderwijk gehouden gaat worden.

 

Chris Overbeeke kreeg een Ere 2e Dan Dojo TOtaal o.a. wegens 42 jaar trouw KBN lid en meer dan 30 jaar KBN scheidsrechter! Cor de Ruijter, bijna 89 jaar kreeg zijn Ere 4e Dan Dojo TOtaal o.a. wegens 24 jaar trouw lid te zijn van Karate-do SAN. Martin Michels kreeg zijn Ere 5e Dan Dojo TOtaal o.a. wegens zijn verdienste voor de KBN (bestuurslid, scheidsrechter) en Karate-do SAN (bestuurslid en trainer).

 

De volgende SAN leden slaagde ook voor hun kyu graad: Jibbe Ittmann, May van Dorst, Timothy de Wild, Jayden van Aert, Marly Maatjes, Norayr Wanis, Kyan van Poeijer, Lars Roovers, Michon Kosten, Anneloes de Bruin, Jeroen van Happeren, Frank Hamers, Tim Reijns. Alle gefeliciteerd en tot volgend jaar, OSU

 

Con is nu druk bezig om scholen zover te krijgen dat ze mee willen doen, maar ook mee gaan denken over de vervolgstappen, o.a. 2e tm 6e  DAN  eisen, meer toernooien op So-go Shobu regels, of wel Totaal regels. Voor nu hebben er al 9 scholen mee ingestemd hem te gaan ondersteunen. Een aantal scholen van buiten de KBN hebben al hun interesse uitgesproken, er is zelfs al interesse vanuit België, spannende tijden dus.

 

gesponsord door:
Stichting TOtaal karate Nederland

KvK: 41106678 

Kantoor/postadres: Boeieraak 66, 4871 DG Etten-Leur, telefoon: 0624222772